Вратът често е сред първите области, които показват видими признаци на

...
Вратът често е сред първите области, които показват видими признаци на
Коментари Харесай

Често забравяме за тях, а не трябва: съветите на дерматолозите при бръчки по шията

Вратът постоянно е измежду първите области, които демонстрират видими признаци на стареене. За благополучие, благодарение на няколко тактики, които включват режим на грижа за кожата и нехирургични благоприятни условия за лекуване, можете да помогнете за попречване на набръчканата, отпусната кожа в тази зона и да поддържате врата си да наподобява обновен и млад за дълго време.

Ежедневните привички, които би трябвало да съблюдаваме против бръчки по шията

Грижата за кожата на шията и намаляването на бръчките по шията е в действителност доста елементарна. Трябва единствено да разширите режима си за грижа за кожата на лицето до шията с няколко спомагателни стъпки, които да не забравяте да изпълнявате.

♦ Измийте кожата на врата си с почистващ препарат и мицеларна вода, с цел да премахнете мръсотията и грима.

♦ Винаги носете слънцезащитен крем на врата си и нанасяйте още веднъж на всеки два до четири часа, с цел да отбраните кожата си и да избегнете бръчки в тази зона.

♦ Нанасяйте антиоксиданти като витамин С заран, с цел да озарите и овлажните кожата си, да я предпазите от свободните радикали и да помогнете за възстановяване на бръчките по шията.

♦ Нанасяйте ретиноид през нощта, с цел да увеличите производството на колаген и да помогнете за лекуване на бръчки по шията.

♦ Използвайте крем за шия, дефиниран за лекуване на деликатната кожа в тази зона. Тези артикули постоянно са по-гъсти и включват съставки, които подкрепят производството на колаген и еластин.

♦ Помислете за някои козметични процедури, с цел да намалите линиите и бръчките по врата.

Когато приказваме за настоящите способи в естетичната дерматология, екипът ни събира информация, която се надяваме да ви е от изгода, с цел да се ориентирате. Въпреки това персоналната консултация с кожен лекар или експерт в региона на естетичната медицина е мощно целесъобразна, с цел да се подходи самостоятелно към потребностите и спецификите на всяка Edna от вас.

 бръчки iStock

Ролята на хидратацията и диетата в грижата за кожата на шията

Хидратацията и чистата диета поддържат кожата на цялото тяло здрава. Водата поддържа тялото ви хидратирано и съхранява еластичността на кожата. Обемът на водата в тялото понижава с възрастта, тъй че потреблението на повече вода е изключително значимо.

Здравословното хранене въздейства върху външния тип на кожата ви. Плодовете, зеленчуците, в това число листните, мазната риба, ядките и семената са богати на хранителни субстанции храни, които поддържат кожата здрава. Преработените храни, цялостни с консерванти и химикали, могат да причинят възпаления и прибързано стареене. Ограничаването на потреблението на алкохол, намаляването на захарта и натрия, умереният прием на кофеин и фокусирането върху потреблението на най-питателните храни поддържа младостта на кожата ви.

 бръчки iStock

Дерматологични процедури за бръчки по шията

Фракционна ревитализация на кожата : доставя прецизни микролъчи от лазерна светлина надълбоко в дермалната конструкция, с цел да подтиква естествения развой на излекуване на тялото, което води до бърз напредък на здрава нова тъкан. 

Термаж: употребява радиочестотна (RF) сила за стимулиране на естественото и прогресивно произвеждане на колаген в кожата. Тъй като равнищата на колаген се покачват в дермалната конструкция, кожата на шията става по-стегната, по-гладка и по-млада.

Терми: доставя радиочестотна сила посредством дребна сонда, сложена под кожата, с цел да се насочи към вътрешните пластове на кожата на шията и да помогне за лекуване на бръчки и отпусната кожа. Нагрятата тъкан под кожата кара тялото да създава нов колаген, което води до по-стегната и гладка кожа на шията. Калибрираната и поддържана топлота на сондата обезпечава безвредна и оптимална температура за по-бързо стягане на кожата и по-дълготрайни резултати.

ТермиСмуут: употребява RF сила, с цел да проникне в по-дълбоките пластове на кожата. Контролираното и точно нагряване подтиква тялото да създава нов колаген, който оказва помощ за запълване на линии, бръчки и трапчинки. Кожата на шията става по-стегната и стегната с усъвършенствана инертност на кожата за по-младежки тип.

Ултерапи: третира отпуснатата кожа на лицето и шията посредством снабдяване на ултразвукова сила до по-дълбоките дермални пластове. Той нежно загрява тъканта, като я кара да се свие и да задейства производството на колаген, с цел да сътвори по-гладка и стегната кожа.

Пикоплюс: съчетава наносекундни и пикосекундни дължини на вълните с отлична точност и надзор на пулса за лекуване на татуировки, пигментни белези по рождение и увиснала кожа на врата. Той подмладява кожата с по-малко процедури от устройствата с една дължина на вълната.
 Тези 4 навика незабелязано ви предизвикват бръчки  Тези 4 навика незабелязано ви предизвикват бръчки  Тези 4 навика незабелязано ви предизвикват бръчки  Тези 4 навика незабелязано ви предизвикват бръчки
Пикошур: употребява по-кратки светлинни талази, с цел да понижи топлината, доставяна на кожата и да избегне увреждане на околната тъкан. Насърчава производството на нови колагенови и еластинови нишки, а процесът на възобновяване на кожата отстрани стареенето на кожата на шията, с цел да разкрие нова, здрава кожа с усъвършенствана текстура.

Genius терапия: стяга кожата на шията, като задейства естественото произвеждане на колаген в по-дълбоките пластове на кожата. Малки игли излъчват радиочестотна сила, с цел да основат следено увреждане на тъканите, с цел да подтикват обновяването на кожните кафези, което води до по-стегната, по-гладка и по-млада кожа.
 Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER Edna предлага Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER
Широколентова светлинна терапия (BBL): употребява светлинна сила за подмладяване на кожата. Неговата широкоспектърна светлина прониква надълбоко в кожата, с цел да подтиква обновяването на колагена. Като предизвиква растежа на здрави тъкани, BBL оказва помощ за изглаждане на фините линии на шията и бръчките, стяга отпуснатата кожа и понижава появяването на други признаци на стареене.

Инжекционни филъри: запълват фините линии и бръчки, като в същото време прибавят размер към хлътналите зони на шията. Филърите с хиалуронова киселина (HA) спомагат за изглаждане и поддържане на кожата на шията. За продължително усъвършенстване могат да се инжектират и колагенови стимулатори.

Ботокс: инжектира се в платизма мускула, с цел да го отслаби. Като се насочва към този мускул, който предизвиква появяването на бръчки и линии, ботоксът може да помогне за основаването на по-гладка и по-стегната шия.

 бръчки iStock

Промени в метода на живот и навиците за опазване еластичността на кожата на шията

Вашият метод на живот въздейства върху типа на кожата с течение на времето. За да намалите и избегнете бръчките по шията и да запазите еластичността на кожата на врата си, практикувайте следните привички:

♦ Използвайте слънцезащитен крем с необятен набор и носете шапки с необятна периферия за отбрана от слънцето.

♦ Избягвайте повтарящи се придвижвания, като гледане надолу към телефона си, с цел да предотвратите „ механически врат “ или бръчки по врата.

♦ Спрете да пушите.

♦ Спазвайте здравословна диета.

♦ Осигурете си първокласен сън.

♦ Пийте задоволително вода.

♦ Използвайте местни артикули срещу стареене, с цел да увеличите производството на колаген.
 Тези 4 навика незабелязано ви предизвикват бръчки  Тези 4 навика незабелязано ви предизвикват бръчки  Тези 4 навика незабелязано ви предизвикват бръчки  Тези 4 навика незабелязано ви предизвикват бръчки
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР